Baxteren – Apotheek Hofdael – Geldrop

Apotheek Hofdael

Heuvel 8 5664 HK Geldrop Tel:040-2855487 Fax:040-2855641

Baxteren

Heeft u moeite met het op tijd innemen van uw medicijnen of vergeet u er wel eens eentje? Dan kunnen wij u helpen.
Uw medicatie wekelijks uitgevuld in Baxter-zakjes.

Wat zijn dat?

Baxter-zakjes is een totaal andere manier van geneesmiddelen verpakken en afleveren. Uw middelen worden per innamemoment (bv ’s morgens om 08.00 uur) in 1 zakje verpakt. U hoeft op dat moment dus alleen dat zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Voor wie is het?

Voor iedereen die meerdere geneesmiddelen gebruikt. Maar het is vooral een uitkomst voor mensen die veel geneesmiddelen (meer dan 4) op verschillende momenten gebruiken. Als u het lastig vindt om te onthouden welke middelen u wanneer moet innemen. En als u soms niet meer weet of u uw middelen vanmorgen nu wel of niet hebt ingenomen.

Hoe werkt het dan?

Al uw geneesmiddelen zitten per week in zakjes verpakt. Die zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold tot 1 rol. Die rol gaat in een dispenser (gratis van de apotheek). Het enige wat u hoeft te doen is op het juiste moment het bovenste zakje af te scheuren, het zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Dat kost zeker extra?

Nee, dat kost niets extra. Uw geneesmiddelen worden per week aan u afgeleverd of u kunt het zelf afhalen in de apotheek.

Hoe kan ik mezelf of een familielid opgeven voor deze service?

Hiervoor hoeft u alleen maar uw apotheek te bellen. Onze assistenten zullen u informeren en u stap voor stap uitleggen hoe het werkt. Ook wordt vaak nog de (huis)arts geraadpleegd als er mogelijke onduidelijkheden zijn.